Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A világ nemzeti parkjai képes leírás - Nemzeti Park.tlap.hu
részletek »

A világ nemzeti parkjai - Nemzeti Park.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: nemzetipark.tlap.hu » A világ nemzeti parkjai
Keresés
Találatok száma - 4 db
A világ 5 legszebb nemzeti parkja

A világ 5 legszebb nemzeti parkja

A nyüzsgő városokon, a forgalmas országutakon és a rohanó mindennapokon túl léteznek helyek, melyek vadságukkal, érintetlenségükkel és szépségükkel olyannyira lenyűgözőek, hogy alapjaiban képesek megváltoztatni a világról alkotott szemléletedet. Ha szeretnéd megismerni a világ legszebb természeti tájait, járd be velünk a következő nemzeti parkokat!

A világ legszebb nemzeti parkjai - galériával

A világ legszebb nemzeti parkjai - galériával

Napjainkban - 139 évvel a világelső Yellowstone megalapítása után - Földünkön közel hétezer nemzeti park található. Hazánkban az elsőt, a Hortobágyit 1973-ban hozták létre, és 2002-ig, az Őrségi megalapításáig tízre nőtt a számuk. A Forbes.com cikke alapján készült listánk öt kontinens tizenkét legszebb nemzeti parkját mutatja be.

List of national parks

List of national parks

This is a list of national parks as defined by the International Union for Conservation of Nature ordered by nation. Nearly 100 countries around the world have lands classified as a national park by this definition.

Nemzeti Park magazin hírek
A világ legmagasabb és legidősebb fái - Redwood Nemzeti Park
A világ legmagasabb és legidősebb fái... A REDWOOD Nemzeti Park Kalifornia északi részén a Csendes- Óceán partja mentén található. Az 1978-ban alapított nemzeti park 1980-ban felkerült a világörökségi listára és 1983-tól bioszféra rezervátum. A nemzeti park a világ legmagasabb fáinak a hazája, a parti mamutfenyőnek, amelyet tengerparti óriásfenyőnek (Sequoia sempervirens) is hívnak. Magasságuk elérheti...
Yellowstone Nemzeti Park
Yellowstone Nemzeti Park A világ legelső nemzeti parkját 1872-ben alapították és 1978-ban került fel a...
Az evolúció élő múzeumában - Galápagos Nemzeti Park
Az evolúció élő múzeumában -... A Galápagos vulkáni szigetcsoportja a Csendes Óceánban sok millió évvel ezelőtt...
Nemzeti parkok a nagyvilágban

Nemzeti parkok a nagyvilágban

Úgy vélem szükség van arra, hogy kitekintsünk a nagyvilágba. Megismerjünk néhány olyan híres, vagy jellegzetes nemzeti parkot, rezervátumot, természetvédelmi területet, amelyek hazánkon, sőt kontinensünk határain is kívül esnek. Ezek segítenek megérteni a természetvédelem különböző problémáit és azt a fontos tényt, hogy ha valahol, akkor itt, a nemzetközi összefogás nélkülözhetetlen. A ma emberének általános műveltségéhez, de a természetvédelemmel foglalkozókéhoz különösen hozzá tartozik, hogy túl lásson országa határain.

Tuti menü