Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Fertő-Hansági Nemzeti Park képes leírás - Nemzeti Park.tlap.hu
részletek »

Fertő-Hansági Nemzeti Park - Nemzeti Park.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: nemzetipark.tlap.hu » Fertő-Hansági Nemzeti Park
Keresés
Találatok száma - 9 db
Fertő / Neusiedlersee kultúrtáj - világörökség

Fertő / Neusiedlersee kultúrtáj - világörökség

A Fertő-tó a Világörökség része. A lap ismerteti röviden az összes magyar világörökségi színhelyet. Két nemzeti parkunk is a Világörökség része. A Fertő-tó mellett a Hortobágy. 'A Fertő-tavat az UNESCO 1979-ben egyedi természeti értékei miatt bioszféra rezervátummá nyilvánította, hiszen Európa nemzetközi jelentőségű vadvize és a kontinens legnagyobb sós vizű tava, az eurázsiai sztyeppe tavak legnyugatibb képviselője.'

Fertő tavi hajóutak

Fertő tavi hajóutak

Hajózási lehetőségek a Fertő-tavon: sétahajók, osztálykirándulások, bogrács parti a a hajón, rendszeres hajójáratok. Röviden ismerteti Mörbischt az osztrák oldalon és Fertőrákost a magyar oldalon.

Fertőrákos

Fertőrákos

Fertőrákos hivatalos honlapja. Bemutatja a település történetét, valamint a látnivalóit, szálláshelyeket és vendéglátóhelyeket, megcsodálhatók a fotógaléria képei. A lapon forum lehetőség és vendégkönyv is van.

Nemzeti Park magazin hírek
A világ legmagasabb és legidősebb fái - Redwood Nemzeti Park
A világ legmagasabb és legidősebb fái... A REDWOOD Nemzeti Park Kalifornia északi részén a Csendes- Óceán partja mentén található. Az 1978-ban alapított nemzeti park 1980-ban felkerült a világörökségi listára és 1983-tól bioszféra rezervátum. A nemzeti park a világ legmagasabb fáinak a hazája, a parti mamutfenyőnek, amelyet tengerparti óriásfenyőnek (Sequoia sempervirens) is hívnak. Magasságuk elérheti...
Yellowstone Nemzeti Park
Yellowstone Nemzeti Park A világ legelső nemzeti parkját 1872-ben alapították és 1978-ban került fel a...
Az evolúció élő múzeumában - Galápagos Nemzeti Park
Az evolúció élő múzeumában -... A Galápagos vulkáni szigetcsoportja a Csendes Óceánban sok millió évvel ezelőtt...
Fertőrákosi kirándulás

Fertőrákosi kirándulás

A lap bemutatja röviden lényegre törően a Fertő-tavat. Rövid videót láthatunk az oldalon és szép képeket a tóról és élővilágáról. Ezenkívül olvashatunk a Meteorológia Intézet Kutató Bázisáról és kirándulási lehetőségekről.

FHNP - hasznos információk

FHNP - hasznos információk

Az oldal hasznos információkat ad a Fertő-Hanságról, a Fertőzug magyarországi területéről, a Hanságról, látogató központokról, tanösvényekről, túraútvonalakról, a Kócsagvárról, az Esterházy Madárvártáról.

FHNP - igazgatóságának lapja

FHNP - igazgatóságának lapja

A Fertő-Hanság Igazgatóságának a honlapja részletesen leírja a terület értékeit, növény- és állatvilágát, tájékoztat az igazgatóság munkájáról. Bemutatja a tájvédelmi Körzeteket és a természetvédelmi területeket.

FHNP - részletes információk

FHNP - részletes információk

'Kiemelkedően értékes növény és állatvilága miatt 1977-óta a Fertő-tó hazai részén 1976-óta pedig a Hanságban e vidék tájvédelmi körzeti rangot kapott. 1979-ben az UNESCO-MAB Program keretében Bioszféra Rezervátummá nyilvánították. 1989-óta ramsari terület, tehát a vizes élőhelyekről szóló Ramsari- egyezmény egyik kiemelt objektuma. Nemzetközi elismertségét bizonyítja, hogy az egész Fertő-táj, az UNESCO Világörökség Egyezménye (World Heritage Convention) 2001. december 13-i döntése alapján világörökség rangot kapott.'

Két keréken a Fertő-tó körül

Két keréken a Fertő-tó körül

'Az ország egyik legnépszerűbb kiránduló célpontja a Fertő-tó. Igazi vadregényes táj, és sokszínű látnivalók várják az ide látogatókat. A tó és környéke a biciklisek körében kiemelt népszerűségnek örvend. Mi is két keréken, a tavat körülvevő kerékpárúton haladva mutatjuk be a környéket.'

Neusiedler See-Seewinkel

Neusiedler See-Seewinkel

Két évvel a Fertő-Hanság Nemzeti Park megalapítása után, 1993 őszén megalapították a Fertő ausztriai részén, a Neusiedler See-Seewinkel (Fertő tószög) Nemzeti Parkot, mely 1994-ben elsőként Ausztriában, nemzetközileg is elismertté vált az IUCN (Nemzetközi Természetvédelmi Szövetség) részéről. A Fertő és környéke az egyik legnagyobb természetvédelmi terület, az első és legnagyobb kiterjedésű RAMSAR terület Ausztriában, amely 1977 óta egyben az UNESCO-Bioszféra Rezervátum címet is viseli, 2001 decembere óta pedig közösen a magyarországi résszel elnyerte a Világörökség kitüntető címet is.

Tuti menü