Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Fotók, filmek, könyvek, térkép, CD-ROM képes leírás - Nemzeti Park.tlap.hu
részletek »

Fotók, filmek, könyvek, térkép, CD-ROM - Nemzeti Park.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: nemzetipark.tlap.hu » Fotók, filmek, könyvek, térkép, CD-ROM
Keresés
Találatok száma - 11 db
A Duna-Dráva NP

A Duna-Dráva NP

Dr. Kalotás Zsolt: A Duna-Dráva Nemzeti Park c. könyvének ismertetője: 'Az album csodálatos fotók segítségével mutatja be a park valamennyi tájegységének jellemző tájait, társulásait, növény-és állatfajait. Különösen azokat az egyedi előfordulású vagy ritka fajokat állítja reflektorfénybe, amelyek élettere szinte kizárólag erre tájra korlátozódik, másutt nem élnek, nem élhetnek vagy az emberi tevékenység következtében fokozottan veszélyeztetett helyzetbe kerültek.'

A Körös-Maros Nemzeti Park - A természet szigetei

A Körös-Maros Nemzeti Park - A természet szigetei

Kalotás Zsolt természetfotós könyvében madártávlatból és közvetlen közelből is megörökíti a Körös és a Maros árterét, az erdőket és gyepeket, hajdani ősmocsaraink maradványait, az alföldi szikes pusztákat és a térség egykori természeti képét őrző erdőssztyeppeket, löszpusztamaradványokat. Fotóin emellett testközelből is szemlélhetjük a nemzeti park gazdag növény- és állatvilágát. A kötetben több ritka állatfajról készült fénykép is található, olyanokról, amelyeket eddig még nem örökítettek meg fotón. A megannyi védett fajt bemutató felvételek sok esetben ritkán tetten érhető pillanatokat tárnak elénk.

Death Valley fotók - Kalifornia -

Death Valley fotók - Kalifornia -

Fotók Death Valley Nemzeti Parkról - USA - Kalifornia, de más amerikai parkok fotóit is meg találhatjuk itt, például Bryce Canyon National Park, Yosemite Nemzeti Park, Great Smoky Mountains National Park turisták által készített fotóit.

Nemzeti Park magazin hírek
A világ legmagasabb és legidősebb fái - Redwood Nemzeti Park
A világ legmagasabb és legidősebb fái... A REDWOOD Nemzeti Park Kalifornia északi részén a Csendes- Óceán partja mentén található. Az 1978-ban alapított nemzeti park 1980-ban felkerült a világörökségi listára és 1983-tól bioszféra rezervátum. A nemzeti park a világ legmagasabb fáinak a hazája, a parti mamutfenyőnek, amelyet tengerparti óriásfenyőnek (Sequoia sempervirens) is hívnak. Magasságuk elérheti...
Yellowstone Nemzeti Park
Yellowstone Nemzeti Park A világ legelső nemzeti parkját 1872-ben alapították és 1978-ban került fel a...
Az evolúció élő múzeumában - Galápagos Nemzeti Park
Az evolúció élő múzeumában -... A Galápagos vulkáni szigetcsoportja a Csendes Óceánban sok millió évvel ezelőtt...
Háttérképek

Háttérképek

Képguru - Csodálatos háttérképek: Death Valley NP, Grand Canyon, Glacier, Hortobágy, Hohe Tauern, Carlsbad Caverns, Canyonlands, Fiordland, Denali, Grand Teton. Összesen 868 gyönyörű természetfotó látható itt.

Hot Springs NP fotók - Arkansas - USA

Hot Springs NP fotók - Arkansas - USA

Csodálatos fotókat lehet itt látni a Hot Springparkról. Amerikában Arkansas államban található. Jelentése hévíz forrás nemzeti park. Nyolc fejedelmi fürdőház sorakozik fel történelmi környezetben.

Kornati - fotó - Horvátország

Kornati - fotó - Horvátország

Kornati Horvátországban 147 szigetből áll. A park legnagyobb szigete a 25 km hosszú Kornat-sziget. A park 1980-ban jött létre, hogy megvédje a szigetvilágot és a tenger élővilágát. A park legtöbb szigete lakatlan és halászati tilalom van. Kopár sziklák gyér növényzettel, barlangokkal teszik a vidéket bámulatossá.

Magyarország nemzeti parkjai II CD-ROM

Magyarország nemzeti parkjai II CD-ROM

A Magyarország nemzeti parkjai II. című multimédia CD-ROM négy magyarországi parkot mutat be: Balaton-felvidéki, - Duna-Dráva, - Duna-Ipoly, - és Körös-Maros Nemzeti Parkot. Online rendelhető.

Magyarország nemzeti parkjai II DVD

Magyarország nemzeti parkjai II DVD

'Magyarország legszebb tájai, természeti csodái tárulnak fel, a Hortobágy szikesétől a Bükk erdein és az ∓tilde;rség falvain át a Balaton-felvidékig. Olyan helyekre látogatunk, ahol csak a madár jár: nemzeti parkjaink mélyére, az érintetlen természet eldugott rezervátumaiba.'

Redwood National and State Parks - fotók

Redwood National and State Parks - fotók

Redwood National and State Park Amerikában Kaliforniában található. 140 millió évvel ezelőtt a vörös fenyő uralta Amerika északi féltekét. Mára már csak 84 ezer hektár maradt, 4 %-a az eredeti nagyságnak. A Vörös Erdő parkot 1978-ban hozták létre.

Hirdetés
Risnjak  - Horvátország - fotók

Risnjak - Horvátország - fotók

Risnjak- nagyon szép fotók a területről. A park Horvátországban található. 'Risnjak- erdővel borított hegymasszívum Fiumétől északra, magába foglalja a Kupa folyó forrásvidékét is; az elhelyezése miatt az Alpoknak a Dinaridákba való átmenetén, kis területen nagyszámú növényi és állatfaj található - barnamedve, hiúz, zerge, szarvas, kígyóölő sas, az erdő szépsége, a karsztfenomének és a csodálatos kilátás nagyszámú hegymászót vonzanak. '

Videók

Videók

23 amatőr videó felvételt lehet itt látni különböző magyar és külföldi nemzeti parkról, többek között a Grand Canyonról, a horvát nemzeti parkokról, a Plitvicei tavakról, a Krka és a Kornati Nemzeti Parkról, a Körös-Maros Nemzeti Parkról, Hortobágyról.

Tuti menü