Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hortobágy és Bükk képes leírás - Nemzeti Park.tlap.hu
részletek »

Hortobágy és Bükk - Nemzeti Park.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: nemzetipark.tlap.hu » Hortobágy és Bükk
Keresés
Találatok száma - 6 db
Hortobágy

Hortobágy

A Hortobágy Európa legnagyobb szikes pusztája. Itt alapították meg Magyarország első nemzeti parkját 1973-ban, a 81 ezer hektár kiterjedésű Hortobágyi Nemzeti Parkot (HNP). A terület a Világörökség része. A Hortobágy sajátos földrajzi tájegység: Magyarország legtágasabb legelőterülete, amely az egyik jellemző ősfoglalkozást, az állattenyésztést annak régi vonásaival együtt máig megőrizte.

Hortobágyi NP - Világörökség

Hortobágyi NP - Világörökség

'A Hortobágyon keresztül utazó avatatlan látogatónak a végeláthatatlan füves puszta láttán az az első benyomása, hogy gyakorlatilag talán nincs itt semmi, csak a végtelen horizont. A tekintetet is csak ritkán akasztja meg egy gémeskút, csárda vagy tanya, kisebb fa- vagy bokorcsoport. Mégis mi az, ami miatt az UNESCO Világörökség Bizottsága 1999-ben felvette a Világörökségi Listára? A Hortobágy egy olyan, a pásztorközösségek által megművelt kultúrtáj, mely az ember és a természet kétezer éves, hagyományos és kíméletes földhasználaton alapuló, harmonikus együttműködésének kiemelkedő példája. Európa legnagyobb összefüggő, természetes füves pusztája, mely nem az erdők kiirtása eredményeként jött létre, hanem emberi tevékenység révén, és képes volt megőrizni biológiai sokféleségét.'

Hortobágyi NP Igazgatóságának a lapja

Hortobágyi NP Igazgatóságának a lapja

A HNP hivatalos oldalán részletes információkat olvashatunk a területről, a park növény és állatvilágáról, erdei iskolákról, ökoturizmusról, a fajok védelméről, a pusztai házi rendről, rendezvényekről.

Nemzeti Park magazin hírek
A világ legmagasabb és legidősebb fái - Redwood Nemzeti Park
A világ legmagasabb és legidősebb fái... A REDWOOD Nemzeti Park Kalifornia északi részén a Csendes- Óceán partja mentén található. Az 1978-ban alapított nemzeti park 1980-ban felkerült a világörökségi listára és 1983-tól bioszféra rezervátum. A nemzeti park a világ legmagasabb fáinak a hazája, a parti mamutfenyőnek, amelyet tengerparti óriásfenyőnek (Sequoia sempervirens) is hívnak. Magasságuk elérheti...
Yellowstone Nemzeti Park
Yellowstone Nemzeti Park A világ legelső nemzeti parkját 1872-ben alapították és 1978-ban került fel a...
Az evolúció élő múzeumában - Galápagos Nemzeti Park
Az evolúció élő múzeumában -... A Galápagos vulkáni szigetcsoportja a Csendes Óceánban sok millió évvel ezelőtt...
Könyvismertető BNP

Könyvismertető BNP

Rövid, összefoglaló ismertetést ad a vidékről. Felsorolja a 66 látniválókat és 26 múzeumot, szálláslehetőséget. De találhatunk még információkat a területen elhelyezkedő borvidékről, borútról, lovaglási lehetőségekről.

Pusztacaccia vadászat

Pusztacaccia vadászat

Egyre kedveltebb hobbi a vadászat. Régóta szervezünk vadászatokat, vadászutakat Magyarországon mint hazai, mind külföldi ügyfeleknek. Amennyiben érdekli ez a téma, keressen meg minket. A Puszta Caccia 2000 nagy múltra tekint vissza, már 1991 óta vagyunk a piacon. Olasz, Német, Spanyol ügyfeleink is vannak, akik szintén elégedettek szolgáltatásunkkal.

World Heritage

World Heritage

Hortobágy National Park - the Puszta is the biggest grassland that remained in Central Europe. Hortobágy is similar to a steppe, a grassy plain with cattle, sheep, oxen, horses, tended by herdsmen, and it provides habitat for various different species (342 bird species have been registered to appear).

Tuti menü