Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A világ legelső nemzeti parkját 1872-ben alapították és 1978-ban került fel a világörökségi listára. Nevét az azonos nevű folyóról kapta. A park legmagasabb pontja a 3462 méter \\Eagle Peak\\, - Nemzeti Park magazin
részletek »

Yellowstone Nemzeti Park

A magazinban bemutatunk néhány magyar, európai és más földrészek nemzeti parkjait. A nemzeti parkok a természet csodái, amelyeket meg kell ismerni és védeni kell a legerősebb akaratunkkal, ha szeretnénk, hogy a világ megmaradjon szépségeivel együtt.
Nemzeti Park magazin
Itt vagy: Nemzeti Park magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Yellowstone Nemzeti Park
Yellowstone Nemzeti Park
A világ legelső nemzeti parkját 1872-ben alapították és 1978-ban került fel a világörökségi listára. Nevét az azonos nevű folyóról kapta. A park legmagasabb pontja a 3462 méter \"Eagle Peak\", legmélyebb pontja pedig 1620 méter mélységben található.
A park hatalmas erdei közel 9000 km2-t tesznek ki. A park területének 96 %-a Wyoming államban, 4 % pedig Montana és Idaho állam területén terül el. A park területén található a világ összes ismert geotermikus helyének a fele több mint 10 ezer példával. A 300 gejzír, amely itt található, a Föld összes gejzírének kétharmada. A leghíresebbaz "Old Faithful" gejzír, amely 60-90 percenként tör fel a felszínre.

Yellowstone ismert állatvilágáról is, mint például a grizzly medvék, farkasok, bölények és szarvasok.
A park területén található a Grand Canyon, a Yellowstone folyó, számos vízesés, több ezer meleg vizű forrás, valamint a világ legnagyobb kalderája, amely 45 x 75 km.

Hirdetés
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - Yellowstones Nemzeti Park, medvék, Amerika
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-03-19 08:46:43
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü