Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Natúrparkok képes leírás - Nemzeti Park.tlap.hu
részletek »

Natúrparkok - Nemzeti Park.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: nemzetipark.tlap.hu » Natúrparkok
Keresés
Találatok száma - 5 db
Írottkő Natúrpark

Írottkő Natúrpark

A vidéki területek számos fejlesztési potenciált rejtenek magukban, amelyek a térség előrelépéséhez, jobb életkörülményekhez vezetnek, az ott lakó embereknek nagyobb esélyt adnak a jövőre nézve. A vidékfejlesztést több oldalról közelíthetjük meg, általában egy helyzetfeltárás szolgáltatja az alapot a fejlesztési elképzelések megfogalmazásához. A vidékfejlesztés egy formája lehet az ún. natúrpark létrehozása.

Körösök Völgye Natúrpark Egyesület

Körösök Völgye Natúrpark Egyesület

A Körösök völgye összefüggő biogeográfiai egység, amely érzékeny, sérülékeny ökoszisztéma, ezért ökológiai stabilitásának megőrzése, a lakosság, a környezet és a gazdaság egészséges rendszerbe foglalása a projekt fő indoka és célja, ahol a fenntarthatóság elve alapján a természeti - környezeti értékeknek van elsőbbsége.

Nagy-Milic Natúrpark

Nagy-Milic Natúrpark

Magyarország északkeleti csücskében, Sátoraljaújhelytől nyugati irány-ban a Hegyközi-medence felső részén található Nagy-Milic-hegycsoport, mely kisebb földrajzi, ha úgy tetszik ökológiai egység. Ami egységet teremt e kérdésben a táj formavilágának: az általános és az egyedi tájértékeknek a sajátos jellegzetességei. A Hegyközi-medencébe betérve Széphalom után a tájat meghatározzák, körül ölelik az utóvulkáni működés eredményéből származó sátor formájú hegyek, ami miatt az erdészek és botanikusok a Tokaj-Zempléni hegyvidéket Sátor-hegységnek is nevezik.

Nemzeti Park magazin hírek
A világ legmagasabb és legidősebb fái - Redwood Nemzeti Park
A világ legmagasabb és legidősebb fái... A REDWOOD Nemzeti Park Kalifornia északi részén a Csendes- Óceán partja mentén található. Az 1978-ban alapított nemzeti park 1980-ban felkerült a világörökségi listára és 1983-tól bioszféra rezervátum. A nemzeti park a világ legmagasabb fáinak a hazája, a parti mamutfenyőnek, amelyet tengerparti óriásfenyőnek (Sequoia sempervirens) is hívnak. Magasságuk elérheti...
Yellowstone Nemzeti Park
Yellowstone Nemzeti Park A világ legelső nemzeti parkját 1872-ben alapították és 1978-ban került fel a...
Az evolúció élő múzeumában - Galápagos Nemzeti Park
Az evolúció élő múzeumában -... A Galápagos vulkáni szigetcsoportja a Csendes Óceánban sok millió évvel ezelőtt...
Ráckevei Kis-Duna Natúrpark Egyesület

Ráckevei Kis-Duna Natúrpark Egyesület

A Ráckevei Tourinform Iroda civil szervezetekkel, vállalkozókkal és magánszemélyekkel együtt kezdeményezi egy olyan település- és vidékfejlesztési platform: Egyesület, majd Natúrpark - létrehozását és működtetését, amely a kistérség településeinek, vállalkozásainak, turisztikai attrakcióinak, természeti és kulturális értékeinek a meglévő lehetőségek bevonásával és kihasználásával, továbbfejlesztésével mutatja be, teszi hozzáférhetővé.

Vértesi Natúrpark

Vértesi Natúrpark

Mielőtt virtuális sétára indulna Magyarország egyik legszebb vidékén, helyezkedjen el kényelmesen számítógépe előtt, zárja ki szobájából mai rohanó világunk minden zaját, és fordítson hátat a hétköznapok gondjainak! Mi ugyanis azt kínáljuk Önnek, amiből ma a legkevesebb van: Csendet, Békét és Nyugalmat. Ismerkedjen meg a Vértes hegység térségének látnivalóival, valamint a Természet és az előttünk járt korok emberének alkotásait bemutató változatos programokkal!

Tuti menü